Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa Eli z brokułamiprzygotowanie wywaru
Łopatkę opłukać i włożyć do dużego garnka. Do mięsa dodać ziele angielskie i liście laurowe. Zalać mięso 3 litrami wody, posolić i gotować aż będzie miękkie.
przygotowanie wywaru cd
Ostudzone mięso wyjęte z wywaru pokroić w kostkę.
przygotowanie warzyw
Marchewki, pietruszki i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie warzyw cd
Brokuła opłukać i odciąć różyczki. Łodygi obrać ze zdrewniałych części i razem z listkami pokroić.
przygotowanie warzyw cd
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie zieleniny
Natkę pietruszki i koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
przygotowanie zupy
Jarzyny i pokrojone łodygi i listki brokuła wrzucić do wywaru i gotować 10 minut. Do jarzyn dodać ziemniaki i gotować 10 minut.
przygotowanie zupy cd
Do zupy dodać różyczki brokuła i gotować około 5 minut. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, dodać do zupy i zagotować.
Dodać do zupy mięso, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Smacznego!
SylaUla
eli_555
Dziękuję, zupa była była naprawdę pyszna.