Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Warzywno mięsne placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Takie placuszki to szybki sposób na obiad lub kolację.

Warzywno mięsne placuszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywno mięsne placuszki

 

Sposób przygotowania:

Warzywno mięsne placuszki
Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. Umyte pieczarki posiekać w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Do miski wbić jajka i roztrzepać widelcem, dodać cebulę, pieczarki, paprykę, pokrojone mięso, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor. Usmażone placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Warzywno mięsne placuszki
Do placuszków można dodać paprykę w trzech kolorach.
Warzywno mięsne placuszki
Wszystkie składniki połączyć z jajkami i dokładnie wymieszać.
Warzywno mięsne placuszki
Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.