Sposób przygotowania:
Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową
Do garnka wlać wodę, wsypać sól i zagotować. Marchewkę,pietruszkę i ziemniaka obrać, umyć i osuszyć. Ziemniaka pokroić w mała kostkę pozostałe warzywa w plasterki. Wrzucić wszystko do gotującej się wody. Ponownie zagotować. W między czasie poszatkować na piórka pekinkę i przepłukać pod bieżąca wodą. Warzywa pogotować 5 minut i wrzucić pekinkę i fasolkę. Po raz kolejny zagotować. W miedzy czasie poszatkować kapustę kiszona i podsmażyć ja przez 5 minut na patelni. Po tym czasie dodać do garnka i gotować do miękkości składników ( kapustę kiszoną dodać na końcu ponieważ kwas uniemożliwi ugotowanie pozostałych składników).Na ostatnie 3-4 minuty przed końcem gotowania dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Zdjąć z ognia. Podawać gorące z pieczywem. Smacznego!