monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1335]

Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kolejna porządkowo-resztkowa zupa:),a jaka smaczna i bardzo sycąca:)

Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową

 

  • 2 litry wody
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 duży ziemniak
  • 200 g pekinki
  • 1,5 szklanki mrożonej fasolki szparagowej
  • garść kapusty kiszonej
  • 1 łyżka smalcu
  • 100g kiełbasy toruńskiej
  • 1 łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową
Do garnka wlać wodę, wsypać sól i zagotować. Marchewkę,pietruszkę i ziemniaka obrać, umyć i osuszyć. Ziemniaka pokroić w mała kostkę pozostałe warzywa w plasterki. Wrzucić wszystko do gotującej się wody. Ponownie zagotować. W między czasie poszatkować na piórka pekinkę i przepłukać pod bieżąca wodą. Warzywa pogotować 5 minut i wrzucić pekinkę i fasolkę. Po raz kolejny zagotować. W miedzy czasie poszatkować kapustę kiszona i podsmażyć ja przez 5 minut na patelni. Po tym czasie dodać do garnka i gotować do miękkości składników ( kapustę kiszoną dodać na końcu ponieważ kwas uniemożliwi ugotowanie pozostałych składników).Na ostatnie 3-4 minuty przed końcem gotowania dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Zdjąć z ognia. Podawać gorące z pieczywem. Smacznego!
Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową
Pietruszkę i marchewkę pokroić w plasterki a ziemniaki w kostkę
Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową
Pekinkę pokroić w piórka i dodać mrożona fasolkę
Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową
Kapustę kiszoną poszatkować i podsmażyć na patelni
Warzywny kapuśniak z fasolką szparagową
Zupę gotować do miękkości składników