Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Warzywny mix z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Warzywny talerz pełen zdrowia

Warzywny mix z ryżem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywny mix z ryżem

 

  • 20 dag ryż,
  • 15 dag marchew mrożona,
  • 1 szt papryka żółta,
  • 1/2 szkl groszek zielony mrożony,
  • 1/2 szkl kukurydza konserwowa,
  • 1 szt brokuł,
  • 20 dag pieczarki,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka mąka,
  • do smaku pieprz ziołowy,
  • do smaku Sól,
  • 1 łyżka olej

 

Sposób przygotowania:

Warzywny mix z ryżem
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Marchew, brokuł i groszek zielony ugotować na półmiękko. W rondlu rozgrzać olej, zrumienić posiekaną cebulę. Pieczarki umyć, posiekać i dodać do cebuli, dusić 5 minut. Następnie dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Do grzybów z papryką, dodać ugotowane warzywa, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę, wlać odrobinę wody wymieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Warzywny mix z ryżem
Etap 1

Tagi:

ryż