cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Wątróbka cielęca duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

duszona wątróbka

Wątróbka cielęca duszona

Składniki:

Wątróbka cielęca duszona

 

  • 1 wątróbka,
  • 20 dag masła,
  • 5 dag słoniny,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 cebula,
  • sól

Sposób przygotowania:

Wątróbka cielęca duszona

Wątróbkę pokrojoną w plastry i naszpikowaną słoninką, umaczana tylko w mące, usmażyć szybko z obu stron, na maśle z pokrojoną w pierścienie cebulką. Podlać gorącą wodą i krótko dusić pod przykryciem.


Podawać z ryżem na sypko.