Sposób przygotowania:
Wątróbka cielęca grillowana z truskawkami
Truskawki umyć, odszypułkować. Następnie włożyć do miseczki, skropić octem balsamicznym. Cukinię umyć, pokroić w grubsze plastry ok 4 mm.Wątróbkę umyć, usunąć błony , żyłki itp ,pokroić na mniejsze kawałki, zalać mlekiem. Odstawić na pół godziny.Oprószyć plastry cukinii solą oraz pieprzem, grilować z obu stron. Wątróbkę osuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować z obu stron sosem chili z cytryną. Położyć na tackach do grillowania. Grillować z obu stron po ok. 10 minut. Pod koniec grillowania wątróbki położyć truskawki , oprószyć solą oraz białym pieprzem. Grillować z truskawkami ok. 10 minut. Na grillowaną cukinię położyć wątróbkę z truskawkami.
2milutka
halina
Czy czytałaś dokładnie przepis , chyba nie . Wyraźnie pisze , że wątróbka z truskawkami grillowana jest na tackach a nie na ruszcie.