halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Wątróbka cielęca grillowana z truskawkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lubię eksperymenty. Połączyłam smaki truskawek , cukinii oraz delikatnej wątróbki .Rodzince smakowała tak podana wątróbka.

 Wątróbka cielęca grillowana z truskawkami

Składniki:

Wątróbka cielęca grillowana z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka cielęca grillowana z truskawkami
Truskawki umyć, odszypułkować. Następnie włożyć do miseczki, skropić octem balsamicznym. Cukinię umyć, pokroić w grubsze plastry ok 4 mm.Wątróbkę umyć, usunąć błony , żyłki itp ,pokroić na mniejsze kawałki, zalać mlekiem. Odstawić na pół godziny.Oprószyć plastry cukinii solą oraz pieprzem, grilować z obu stron. Wątróbkę osuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować z obu stron sosem chili z cytryną. Położyć na tackach do grillowania. Grillować z obu stron po ok. 10 minut. Pod koniec grillowania wątróbki położyć truskawki , oprószyć solą oraz białym pieprzem. Grillować z truskawkami ok. 10 minut. Na grillowaną cukinię położyć wątróbkę z truskawkami.