Sposób przygotowania:
Grillowana wątróbka drobiowa
Liście sałaty umyć , osuszyć.Wątróbkę umyć , usunąć , żyłki , tłuszcz itp. Zalać wątróbkę mlekiem i odstawić na pół godziny. Następnie wątróbkę osuszyć. Zrobić marynatę . Do oliwy dodać musztardę, przyprawę do drobiu, imbir mielony , sok z cytryny oraz sos chili z limonką i kolendrą. Składniki marynaty zmiksować , obtoczyć wątróbki w marynacie i odstawić do lodówki na 2 godziny. Boczek pokroić w plastry . Następnie wątróbki owijamy w plaster spinamy wykałaczkami . Grillujemy na średnio nagrzanym grillu. Młodą cukinię wymyć dokładnie pokroić w plastry. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz białym pieprzem. Położyć na grillu i opiec z dwóch stron . Wątróbkę podajemy na liściach sałaty z grillowaną cukinią.