basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Wątróbka drobiowa w jabłkach z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wątróbka drobiowa jest znakomitą potrawą.Tak przygotowana jest aromatyczna, miękka, gdyż ją solę delikatnie na talerzu.

Wątróbka drobiowa w jabłkach z brukselką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka drobiowa w jabłkach z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa w jabłkach z brukselką
Wątróbkę drobiową posypuję mąką i na rozgrzaną oliwę kładę.Gdy jedna strona się podsmaży, przewracam ją na drugą stronę, dodaję pokrojoną cebulę i jabłka, posypując pieprzem. Na czynie w którym smażę wątróbkę, przykrywam i duszę do momentu, aż jabłka są miękkie. Brukselkę obieram,płuczę i gotuję w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączam.Masełko przesmażam z bułką tartą. Usmażoną wątróbkę podaję z ugotowaną brukselką, polaną przesmażonym masełkiem z bułką tartą. Życzę smacznego.
Wątróbka drobiowa w jabłkach z brukselką
Etap 1
Wątróbka drobiowa w jabłkach z brukselką
Etap 2