Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z pieczarkami p.jola1
Wątróbki dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy błony, dodajemy 1 łyżkę musztardy, rozkruszamy mini kostkę pietruszkę, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Cebulkę i por kroimy w krążki, następnie szklimy na łyżce oleju, dodajemy pieczarki, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy wątróbkę, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut, w połowie czasu duszenia dodajemy paseczki zielonej papryczki. Gdy wyłączymy gaz, doprawiamy całość solą ziołową. Przekładamy na talerz, doprawiamy zielonym pieprzem, podajemy w pokrojoną bagietką, ogórkiem konserwowym, ja do dekoracji użyłam jeszcze fasolki kindley.