pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Wątróbka drobiowa z sokiem jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardziej z sosem na bazie soku jabłkowego

Wątróbka drobiowa z sokiem jabłkowym

Składniki:

Wątróbka drobiowa z sokiem jabłkowym

 

  • 50 dag wątróbki z kurczaka,
  • 5 łyżek mąka,
  • 200 ml sok jabłkowy,
  • majeranek,
  • pieprz czarny mielony,
  • cukier,
  • 2 łyżki masło do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z sokiem jabłkowym
Wątróbki obtaczamy w mące wymieszanej z pieprzem i smażymy na rozgrzanym maśle na rumiany kolor. Po usmażeniu przekładamy na talerz. Do patelni z masłem pozostałym po wątróbce wlewamy sok jabłkowy, wsypujemy majeranek, troszkę cukru do smaku i dusimy, aż sos zgęstnieje (w razie potrzeby można dosypać troszkę mąki). Wrzucamy wcześniej usmażoną wątróbkę, chwilkę dusimy i można serwować.