Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Wątróbka marynowana w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka marynowana w mleku przez całą noc jest znacznie delikatniejsza w smaku. W połączeniu z duszoną cebulą tworzy smaczną całość.

Wątróbka marynowana w mleku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka marynowana w mleku

 

  • wątróbka drobiowa 60-70 dkg
  • cebula 3 duże szt
  • mleko 1-2 szklanki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka marynowana w mleku
Dokładnie umytą i oczyszczoną wątróbkę zalewamy mlekiem i zostawiamy w lodówce na noc pod przykryciem, aby się zamarynowała.

Cebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na rozgrzanej oliwie przez 15-20 minut, a następnie zdejmujemy z patelni.

Wątróbkę odsączamy z mleka na ręczniku papierowym i podsmażamy ją na rozgrzanym tłuszczu, na którym dusiliśmy cebulę.

Wrzucamy cebulę, dusimy kilka minut. Doprawiamy wątróbkę pieprzem i solą.
Wątróbka marynowana w mleku
Dokładnie umytą i oczyszczoną wątróbkę zalewamy mlekiem i zostawiamy w lodówce na noc pod przykryciem, aby się zamarynowała.
Wątróbka marynowana w mleku
Cebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na rozgrzanej oliwie przez 15-20 minut, a następnie zdejmujemy z patelni.
Wątróbka marynowana w mleku
Wątróbkę odsączamy z mleka na ręczniku papierowym i podsmażamy ją na rozgrzanym tłuszczu, na którym dusiliśmy cebulę.
Wątróbka marynowana w mleku
Wrzucamy cebulę, dusimy kilka minut. Doprawiamy wątróbkę pieprzem i solą.