Sposób przygotowania:
Wątróbka marynowana w mleku
Dokładnie umytą i oczyszczoną wątróbkę zalewamy mlekiem i zostawiamy w lodówce na noc pod przykryciem, aby się zamarynowała.
Cebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na rozgrzanej oliwie przez 15-20 minut, a następnie zdejmujemy z patelni.
Wątróbkę odsączamy z mleka na ręczniku papierowym i podsmażamy ją na rozgrzanym tłuszczu, na którym dusiliśmy cebulę.
Wrzucamy cebulę, dusimy kilka minut. Doprawiamy wątróbkę pieprzem i solą.
Cebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na rozgrzanej oliwie przez 15-20 minut, a następnie zdejmujemy z patelni.
Wątróbkę odsączamy z mleka na ręczniku papierowym i podsmażamy ją na rozgrzanym tłuszczu, na którym dusiliśmy cebulę.
Wrzucamy cebulę, dusimy kilka minut. Doprawiamy wątróbkę pieprzem i solą.