Sposób przygotowania:
Wątróbka na puree ziemniaczanym....
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gotowania ziemniaków oczyszczamy wątróbkę ze wszystkich błonek, żył, itp. Kroimy cebule w pół plastry, podsmażamy na maśle, aż będzie miękka i złocista, posypujemy szczyptą vegety. Wątróbkę kroimy w paski i podsmażamy, pod koniec pieczenia przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, tłuczemy dodajemy śmietanę, zioła prowansalskie i dalej tłuczemy, do uzyskania jednolitej masy. Ziemniaki układamy na talerzy w okrągłej formie, następnie dodajemy na nie wątróbkę i przykrywamy cebulą. Talerz możemy udekorować posypując ziołami prowansalskimi i podawać:) Smacznego.
Tit
Agiatis
Dziękuję:)
evita0007
Agiatis
Dziękuje
Drobiowa jest delikatna, uwielbiam ją;-)
agabi22
borys8