Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Wątróbka na puree ziemniaczanym....

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na obiad zachęcamy przygotować wątróbkę drobiową podaną na pure ziemniaczanym przykrytą złocistą cebulką.

Wątróbka na puree ziemniaczanym....

Składniki:

Wątróbka na puree ziemniaczanym....

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka na puree ziemniaczanym....
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gotowania ziemniaków oczyszczamy wątróbkę ze wszystkich błonek, żył, itp. Kroimy cebule w pół plastry, podsmażamy na maśle, aż będzie miękka i złocista, posypujemy szczyptą vegety. Wątróbkę kroimy w paski i podsmażamy, pod koniec pieczenia przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, tłuczemy dodajemy śmietanę, zioła prowansalskie i dalej tłuczemy, do uzyskania jednolitej masy. Ziemniaki układamy na talerzy w okrągłej formie, następnie dodajemy na nie wątróbkę i przykrywamy cebulą. Talerz możemy udekorować posypując ziołami prowansalskimi i podawać:) Smacznego.