Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Wątróbka w bułce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Moje dzieci nie lubią wątróbki w samej mące, wolą z bułką.

Wątróbka w bułce

Składniki:

Wątróbka w bułce

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w bułce
Wątróbkę umyć, osączyć, pokroić w plastry.
Następnie włożyć wątróbkę do miski, zalać mlekiem, odstawić na 1 godzinę.
Wątróbkę panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć na wolnym ogniu bardzo krótko, do zrumienienia bułki.
Wątróbka powinna być lekko krwista.
Pod koniec smażenia wątróbkę posolić i popieprzyć.