Sposób przygotowania:
Wątróbka w bułce
Wątróbkę umyć, osączyć, pokroić w plastry.
Następnie włożyć wątróbkę do miski, zalać mlekiem, odstawić na 1 godzinę.
Wątróbkę panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć na wolnym ogniu bardzo krótko, do zrumienienia bułki.
Wątróbka powinna być lekko krwista.
Pod koniec smażenia wątróbkę posolić i popieprzyć.
Następnie włożyć wątróbkę do miski, zalać mlekiem, odstawić na 1 godzinę.
Wątróbkę panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć na wolnym ogniu bardzo krótko, do zrumienienia bułki.
Wątróbka powinna być lekko krwista.
Pod koniec smażenia wątróbkę posolić i popieprzyć.