Sposób przygotowania:
Wątróbka w jabłkach Eli
Jabłka obrać,przekroić na pół,wydrążyć gniazda nasienne i część miąższu.Połówki jabłek włożyć do wrzątku,dodać trochę cukru i kwasek cytrynowy.Gotować na małym ogniu 3-4 minuty i wyjąć z wody.Umytą i obraną z błon i tłuszczu wątróbkę oprószyć mąka.Cebulę pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,obsmażyć,przewrócić na drugą stronę,dodac cebulę i chwilę smażyć razem.Dodać imbir,majeranek i jeszcze chwilę smażyć,aż cebula się zrumieni.Na koniec doprawić solą i pieprzem.Środek jabłek oprószyć solą i pieprzem.Do środka włożyć wątróbkę z cebulką i imbirem.Smacznego!
eli_555
Sarenka
elzbieta8960
A.B.
luna
iwi69
asia92
Marika_1961
eli_555
Można,tylko musi być pokrojona na kawałki.