justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Wątróbka w mlecznej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

w mleku wątróbka będzie jeszcze lepsza

Wątróbka w mlecznej marynacie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka w mlecznej marynacie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w mlecznej marynacie
Wątróbkę należy dokładnie umyć. Jeśli jest duża można przekroić ją na dwie części, będzie się łatwiej smażyła., Po umyciu osuszamy ją na sitku, po czym przekładamy do miseczki i zalewamy mlekiem, tak aby się całkowicie okryła. Odstawiamy do lodówki na godzinę. P tym czasie przelewamy na sitko i osuszamy z mleka. każdy kawałek wątróbki dokładnie obtaczamy w mące.Smażymy na rozgrzanym oleju najpierw wątróbkę. Zdejmujemy ją z patelni i smażymy pokrojoną w drobne piórka cebulę. Kiedy się podsmaży dodajemy znowu wątróbkę i chwilę dusimy.
Wątróbka w mlecznej marynacie
wątróbkę zalewamy dokładnie mlekiem, aby całkowicie ją przykryć.
Wątróbka w mlecznej marynacie
każdy kawałek dokładnie obtaczamy w mące dzięki temu wątróbka będzie chrupiąca