Sposób przygotowania:
Wątróbka w rolowanym boczku z cukinią i pomidorami
Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek,opłukać pod bieżącą wodą,osączyć na sicie,włożyć do miski zalać piwem przykryć i zostawić na 4-5 godzin w lodówce.Po tym czasie osączyć z piwa,osolić do smaku wsypać łyżkę majeranku wymieszać.Układać po jednej na plasterku boczku zawinąć w roladki,spiąć ciasno wykałaczką pędzelkiem lub łyżeczką rozprowadzić musztardę na boczku. Cukinię i pomidory umyć cukinię pokroić w centymetrowe plastry posypać czubricą zieloną z każdej strony,a pomidory lekko naciąć na krzyż. Na rozgrzanym ruszcie grilla układać zrolowane wątróbki grillować aż wątróbka będzie upieczona w środku a boczek chrupiący,obok położyć na ruszcie cukinię a za kilka minut pomidora .Podawać na sałacie idealnie smakuje ze szklanką zimnego piwa..;)
aga-25