misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Wątróbka brata Eustachego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na patelni rozgrzej resztę masła z olejem. Włóż wątróbkę i wolno smaż, aż się zrumieni. Dodaj cząstki jabłek, lekko podgrzej i posól...

Wątróbka brata Eustachego

Składniki:

Wątróbka brata Eustachego

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka brata Eustachego
Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój w plastry i włóż na 30 minut do zimnego mleka. Umyj i osusz szałwię. Jabłka umyj, pokrój, wytnij gniazda nasienne, podziel na zgrabne cząstki i obficie skrop sokiem z cytryny. Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła. Usmaż na nim z obu stron na złoto cząstki jabłek, zdejmij z patelni. Osuszone plastry wątróbki oprósz pieprzem. Na każdym połóż plasterek boczku i listki szałwi, zepnij jedną lub dwiema wykałaczkami. Na patelni rozgrzej resztę masła z olejem. Włóż wątróbkę i wolno smaż, aż się zrumieni. Dodaj cząstki jabłek, lekko podgrzej i posól.