katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Wątróbka w sosie 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wątróbka z jabłkowym smakiem.

Wątróbka w sosie 5

Składniki:

Wątróbka w sosie 5

 

  • wątróbka wieprzowa 50 dag
  • jabłka 2-3 szt
  • cebula 2 szt
  • kostka mięsna 1 szt
  • mąka do obtaczania
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie 5
Cebulą obieramy i kroimy w piórka. Jabłka część obieramy i kroimy w kostkę albo plasterki, a część zostawiamy w skórce i kroimy w ósemki. Wątrobę oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebulę. Podlewamy wodą, dodajemy jabłka i kostkę mięsną. Dusimy obracając wątróbkę. Doprawiamy do smaku. Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką.