Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Wątróbka w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo prosta potrawa

Wątróbka w sosie śmietanowym

Składniki:

Wątróbka w sosie śmietanowym

 

  • 50dag.wątróbki drobiowej,
  • 3cebule,
  • 1\2szkl.bulionu z kostki1\3szkl.śmietany 18%1łyżeczka mąki1i1\5łyżki musztardy,
  • 1\2łyżeczki suszonego tymianku,
  • 1\2łeczki cząbru,
  • 2łyżki masła,
  • sól i pieprz
  • 2łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie śmietanowym
Na patelni rozgrzeway olej,obsmażamy wątróbki,posypujemy pieprzem i przekłedamy do rondelka.Na patelni topimy masło iszklimy pokrojone cebule,wsypujemy mąkę i chwilę smażymy,ciągle mieszając,wlewamy bulion,zagotowujemy,dodajemy zioła i musztard,mieszamy i przelewamy do rondelka z wątróbką.Całość dusimyokoło 15min,na małym ogniu,pod koniec solimy,dodajemy śmietanę,mieszamy Podajemy z ogórkami kiszonymi lub konserwowanymi i ryżem.