Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Wątróbka w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki pomysł na pyszny obiad

Wątróbka w sosie własnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka w sosie własnym

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie własnym
Wątróbkę płuczemy pod bieżącą wodą. Pozostawiamy do odcieknięcia na sitku. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Obracamy na drugą stronę dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy jeszcze chwilę. Podlewamy wątróbkę wodą i chwilę dusimy. Przelewamy wszystkie składniki do garnka. Patelnie zalewamy odrobiną wody i również dodajemy do wątróbki. Duśmy chwilę i dodajemy 4łyżki śmietany zagęszczane jedną łyżką mąki. Solimy i pieprzymy do smaku pod koniec przygotowywania potrawy.
Wątróbka w sosie własnym
Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju
Wątróbka w sosie własnym
Obsmażając wątróbkę na drógiej stronię dodajemy cebulę