VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Wątróbka w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Najprostsza i najsmaczniejsza wersja drobiowej wątróbki. Uwielbiam taką z cebulką, mięciutką i dobrze doprawioną. Ta właśnie taka jest.

Wątróbka w sosie własnym

Składniki:

Wątróbka w sosie własnym

 

  • 800 g wątróbki drobiowej
  • 3 cebule
  • 200 ml wody
  • Przyprawa do mięsa
  • Ostra czerwona papryka
  • Słodka czerwona papryka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie własnym
Wątróbkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa i odstawiamy na jakieś 30 minut. Cebulę kroimy w piórka lub kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni (około 8 minut). Następnie dodajemy wątróbkę. Gdy będzie już podsmażona dolewamy wodę i doprawiamy przyprawami. Dusimy pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu.