jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Wątróbka w truskawkach i agreście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Dziś nietypowe połączenie i sporo różnych smaków. Delikatna wątróbka, słodycz truskawki, kwaśność agrestu , ostrość pieprzu i niepowtarzalny smak jałowca. Pyszne danie dla tych, którzy lubią wątróbkę.

Wątróbka w truskawkach i agreście Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka w truskawkach i agreście

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w truskawkach i agreście
Umyj truskawki i agrest. Obierz je.

Agrest wsyp do rondelka. Podlej odrobiną wody i dodaj miód. Gdy zacznie się gotować dodaj truskawki i duś kilka minut by owoce zmiękły.

Obierz cebule. Pokrój je w piórka i zaszklij na rozgrzanym na patelni maśle.

Zdejmij na bok cebulkę po czym przesmaż z obydwu stron oczyszczona i pokrojona w 1cm. plastry wątróbkę. Dodaj cebulę, przesmażone owoce i na małym ogniu duś wątróbkę do chwili aż dojdzie i z środka nie będzie wypływała krew.

Na końcu oprósz solą, pieprzem i rozgniecionym jałowcem. Podawaj na liściach sałaty rzymskiej.
Wątróbka w truskawkach i agreście
Zdejmij na bok cebulkę po czym przesmaż z obydwu stron oczyszczona i pokrojona w 1cm. plastry wątróbkę. Dodaj cebulę do wątróbki.
Wątróbka w truskawkach i agreście
Agrest wsyp do rondelka. Podlej odrobiną wody i dodaj miód. Gdy zacznie się gotować dodaj truskawki i duś kilka minut by owoce zmiękły
Wątróbka w truskawkach i agreście
Dodaj cebulę, przesmażone owoce i na małym ogniu duś wątróbkę do chwili aż dojdzie i z środka nie będzie wypływała krew.