Sposób przygotowania:
Wątróbka w truskawkach i agreście
Umyj truskawki i agrest. Obierz je.
Agrest wsyp do rondelka. Podlej odrobiną wody i dodaj miód. Gdy zacznie się gotować dodaj truskawki i duś kilka minut by owoce zmiękły.
Obierz cebule. Pokrój je w piórka i zaszklij na rozgrzanym na patelni maśle.
Zdejmij na bok cebulkę po czym przesmaż z obydwu stron oczyszczona i pokrojona w 1cm. plastry wątróbkę. Dodaj cebulę, przesmażone owoce i na małym ogniu duś wątróbkę do chwili aż dojdzie i z środka nie będzie wypływała krew.
Na końcu oprósz solą, pieprzem i rozgniecionym jałowcem. Podawaj na liściach sałaty rzymskiej.
Agrest wsyp do rondelka. Podlej odrobiną wody i dodaj miód. Gdy zacznie się gotować dodaj truskawki i duś kilka minut by owoce zmiękły.
Obierz cebule. Pokrój je w piórka i zaszklij na rozgrzanym na patelni maśle.
Zdejmij na bok cebulkę po czym przesmaż z obydwu stron oczyszczona i pokrojona w 1cm. plastry wątróbkę. Dodaj cebulę, przesmażone owoce i na małym ogniu duś wątróbkę do chwili aż dojdzie i z środka nie będzie wypływała krew.
Na końcu oprósz solą, pieprzem i rozgniecionym jałowcem. Podawaj na liściach sałaty rzymskiej.