Sposób przygotowania:
Wątróbka wieprzowa dla początkujących
Wątróbkę umyć odsączyć na sitku,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,posiekać leciutko nożem po wierzchu. Każdy kawałek posypać pieprzem ziołowym lub prawdziwym,obtoczyć w mące,smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(nie solić) Następnie obrać cebulę,pokroić w talarki,lekko posolić,dodać cukier,usmażyć na patelni na odrobinie oleju. Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 8-10 min. Podawać z ziemniaczkami lub chlebem.solimy na talerzu. Smacznego. Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.
Maciek83
Teoryk
asik
adamo963
marzena09
Olek Chełmno
szewczyk
anullka7
Bardzo lubimy cebulę duszoną, i z wątróbką,dlatego u nas w domu jada się jej dużo.:)
Olek Chełmno
Wątroba lubi dużo cebuli.
mpatton
mpatton
msewka
SzymonS