pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Wątróbka wieprzowa z gomasio

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomysł na wątróbkę z nutką orientu

Wątróbka wieprzowa z gomasio Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka wieprzowa z gomasio

 

  • 50 dag wątróbka,
  • gomasio,
  • mąka,
  • smalec,
  • 4 cebula średnia,
  • pieprz ziołowy,

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa z gomasio
Wątróbkę kroimy na mniejsze, dowolne kawałki. Następnie obtaczamy ją w gomasio (proporcja sezamu do soli powinno być w tym wypadku większa, aby nie narazić wątróbki na kontakt z duża ilością soli), potem w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie dodajemy cebulę, przykrywamy i dusimy już na mniejszym ogniu do momentu, gdy cebula będzie gotowa.
Wątróbka wieprzowa z gomasio
Gomasio z małą ilością soli
Wątróbka wieprzowa z gomasio
Dodana cebulka do wątróbki
Wątróbka wieprzowa z gomasio
Wątróbka wieprzowa z gomasio