lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

wątróbka z borówkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetne danie z wątróbki drobiowej

wątróbka z borówkami

Składniki:

wątróbka z borówkami

 

  • 45 dag drobiowej wątróbki
  • 18 dag mrożonych borówek
  • 1 łyżka czerwonego wina
  • 2 łyżki oleju
  • sałata
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

wątróbka z borówkami
wątróbkę pokrój na grube kawałki dopraw solą i pieprzem i usmaż na patelni i zdejmij.Na pozostałym z patelni tłuszczu z wątróbki uduś borówki dodaj wino i podduś 2 minuty.Sałatę rozłóż na talerzach.Zrób sos z octu jabłkowego który wymieszaj z oliwą i musztardą.Podlej sosem sałatę na każdym talerzu ułóż wątróbkę i borówki.
Smacznego