hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Wątróbka z cebulką Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna wątróbka drobiowa z cebulką i ziemniakami

Wątróbka z cebulką Ali Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z cebulką Ali

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulką Ali
Wątróbkę dokładnie umyć i pokroić na mniejsze części. Na patelni rozgrzać olej. Wątróbkę osuszyć i wkładać na olej. Do wątróbki dodać sporo pieprzu - w zależności od upodobań. Pamiętać, aby nie smażyć smażącej się wątróbki. Podsmażyć na brązowy kolor. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Dodać łyżkę margaryny, a kiedy się roztopi wsypać pokrojoną cebulkę. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Gdy cebulka się podsmaży dodać łyżkę margaryny, aby zrobić sos. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i najlepiej buraczkami z chrzanem. I smacznego
Wątróbka z cebulką Ali
Wątróbkę umyć, pokroić i smażyć na patelni
Wątróbka z cebulką Ali
Smażyć do uzyskania brązowego koloru
Wątróbka z cebulką Ali
Do wątróbki dodać cebulkę pokrojoną w talarki
Wątróbka z cebulką Ali
Gdy cebulka zeszkli się dodać margarynę