Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Wątróbka z curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

smaczna wątróbka z curry..

Wątróbka z curry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka z curry

 

  • 50 dag wątróbki wieprzowej
  • 4 łyżki mąki
  • 4 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 szklanki bulionu
  • 3 łyżeczki curry
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 łyżki śmietany
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Wątróbka z curry
Wątróbkę przemyć i pokroić na kawałeczki.Cebule obrać i pokroić w piórka.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Na patelnię wlać olej i rozgrzać.Wrzucić cebulę,czosnek i przyprawy(sól,pieprz,curry,słodka papryka).Chwilkę podsmażyć.Wątróbkę obtoczyć w mące i dodać do cebuli.Usmażyć z obu stron. W garnuszku podgrzać bulion i wszystko przelać z patelni do bulionu.Wymieszacć.Dodać śmietanę i ponownie mieszając jeszcze chwilkę podgotować.Na wierzch posypać pietruszkę.
Wątróbka z curry
Wątróbkę należy pokroić na kawałki i optoczyc w mące.
Wątróbka z curry
Bulion zagotować i dodać pokrojoną cebulkę z patelni
Wątróbka z curry
Do gotującego się bulionu dodać wątróbkę smazoną z patelni.