bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Wątróbka z drobiu z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny pomysł na wątróbki. Smacznego

Wątróbka z drobiu z jabłkami

Składniki:

Wątróbka z drobiu z jabłkami

 

  • 50 dag wątróbki z drobiu,
  • mleko,
  • tłuszcz,
  • 20 dag jabłek,
  • 10 dag cebuli,
  • 100-150 ml białego wytrawnego wina,
  • sól,
  • pieprz
  • majeranek do smaku

Sposób przygotowania:

Wątróbka z drobiu z jabłkami
Wątróbkę opłukać, namoczyć w mleku i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Potem obrać z błony, większe kawałki przekrajać na pół, usmażyć z obu stron. Jabłka umyć, obrać, opłukać, przekrajać na pół, wydrążyc gniazda nasienne, pokrajać w cząstki razem z obraną i opłukaną cebulą, podsmażyć, połączyć z wątróbką, winem i przyprawami, dusić ok. 8 minut na małym ogniu, posolić.