ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Wątróbka z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna wątróbka !!!!!!....

Wątróbka z fasolką szparagową

Składniki:

Wątróbka z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z fasolką szparagową
Świeżą fasolkę szparagową
oczyścić, pokroić na kawałki (mrożoną fasolkę rozmrozić), włożyć do rondelka z lekko osolonym wrzątkiem, gotować mniej więcej 6 minut, dokładnie osączyć na sicie. Szalotki obrać, opłukać i drobno posiekać. Wątróbkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w plastry, oprószyć mąką i smażyć na maśle z oliwą po 2 minuty w obydwu stron. Do wątróbki dodać fasolkę, wlać wino, ocet balsamiczny i dusić jeszcze około 6 minut na małym ogniu. Na końcu potrawę posolić, oprószyć szczyptą świeżo mielonego pieprzu. Podawać z gotowanymi ziemniakami.