Sposób przygotowania:
Wątróbka z fasolką szparagową
Świeżą fasolkę szparagową
oczyścić, pokroić na kawałki (mrożoną fasolkę rozmrozić), włożyć do rondelka z lekko osolonym wrzątkiem, gotować mniej więcej 6 minut, dokładnie osączyć na sicie. Szalotki obrać, opłukać i drobno posiekać. Wątróbkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w plastry, oprószyć mąką i smażyć na maśle z oliwą po 2 minuty w obydwu stron. Do wątróbki dodać fasolkę, wlać wino, ocet balsamiczny i dusić jeszcze około 6 minut na małym ogniu. Na końcu potrawę posolić, oprószyć szczyptą świeżo mielonego pieprzu. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
oczyścić, pokroić na kawałki (mrożoną fasolkę rozmrozić), włożyć do rondelka z lekko osolonym wrzątkiem, gotować mniej więcej 6 minut, dokładnie osączyć na sicie. Szalotki obrać, opłukać i drobno posiekać. Wątróbkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w plastry, oprószyć mąką i smażyć na maśle z oliwą po 2 minuty w obydwu stron. Do wątróbki dodać fasolkę, wlać wino, ocet balsamiczny i dusić jeszcze około 6 minut na małym ogniu. Na końcu potrawę posolić, oprószyć szczyptą świeżo mielonego pieprzu. Podawać z gotowanymi ziemniakami.