Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbki z indyka z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wątróbki z drobiu to smaczne i szybkie do przygotowania danie.

Wątróbki z indyka z żółtym serem

Składniki:

Wątróbki z indyka z żółtym serem

 

  • 1/2 kg wątróbki z indyka
  • 1 szkl mleka
  • 10 dag żółtego sera
  • przyprawa maggi
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Wątróbki z indyka z żółtym serem
Wątróbki umyć, oczyścić z błon, zamoczyć na pół godziny w mleku. Następnie osączyć, włożyć na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć do momentu aż wątróbka nie będzie krwista. Usmażoną wątróbkę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Gorącą wyłożyć na talerze, ułożyć pokrojony w słupki żółty ser. Podawać od razu po przygotowaniu.