alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Wątróbka z jabłkiem i cebulą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wątróbka z jabłkiem i cebulą to mój najlepszy zestaw.

Wątróbka z jabłkiem i cebulą. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem i cebulą.

 

  • 30 dkg wątróbka z indyka,
  • 1 szt jabłko,
  • 3 szt cebula,
  • margaryna do smażenia,
  • do smaku sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem i cebulą.
Jabłka pokroić w półplasterki i na suchej patelni podpiec do miękkości i przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni rozgrzać łyżkę margaryny i chwilkę podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.Dodać umytą ,oczyszczoną i pokrojoną wątróbkę. Piec do miękkości.Po zdjęciu z pieca wątróbkę doprawić do smaku solą i pieprzem.Na talerz wyłożyć jabłka oraz cebulę z wątróbką.
Wątróbka z jabłkiem i cebulą.
Wątróbkę smażymy razem z pokrojoną cebulą.