Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkiem i cebulą
Wątróbkę myjemy i kroimy, następnie przekłądamy do miseczki i zalewamy mlekiem. Wstawiamy na ok 2 godziny do lodówki. Cebulę i jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej cebulę z jabłkiem, doprawiając lekko solą i pieprzem. Cebulę z jabłkiem ściągamy z patelni, a na nią dolewamy troszkę oliwy i smażymy na niej odcedzoną z mleka wątróbkę. Wątróbkę mieszamy, aby była obsmażona z każdej strony, następnie wrzucamy ponownie na patelnie cebulę z jabłkiem, przyprawiamy solą i dusimy pod przykryciem jeszze 5 minut. Przed podaniem można posypać zieleninką. Smakuje najlepiej z kaszą lub ziemniaczkami.