Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Wątróbka z papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do wątróbek można dodawać czosnek granulowany.

Wątróbka z papryką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka z papryką.

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z papryką.
Wątróbki umyć, oczyścić. Porę pokroić na kawałki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki masła, wsypać pokrojone pory i paprykę, wymieszać i dusić pod przykryciem przez kilkanaście minut. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojony czosnek, oczyszczoną wątróbkę, podsmażyć. Następnie wątróbkę połączyć z papryką i porą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem, wymieszać.
Wątróbka z papryką.
Pokrojoną porę i paprykę podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Wątróbka z papryką.
Usmażoną wątróbkę połączyć z miękką papryką i porą.