mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Wątróbka z warzywami 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna wątróbka wieprzowa z warzywami.

Wątróbka z warzywami 4

Składniki:

Wątróbka z warzywami 4

 

  • 500 g wątróbki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 500 g mieszanki mrożonej marchewka i groszek
  • słodka papryka w proszku
  • 2 łyżki masła
  • 2 opakowania sosu pieczeniowego w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka z warzywami 4
Wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim wątróbkę i cebulę. Wszystko zalać 2 szklankami wody, dodać 2 opakowania sosu pieczeniowego i dokładnie wymieszać. Następnie wrzucić paprykę oraz marchew z groszkiem. Całość doprawić do smaku solą, słodką papryką i pieprzem. Dusić około 15 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami i sałatą.