Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Wątróbki drobiowe z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Palce lizać....

Wątróbki drobiowe z pieczarkami

Składniki:

Wątróbki drobiowe z pieczarkami

 

  • 40 dag drobiowych ątróbek
  • 40 dag pieczarek
  • cebula
  • 3 papryki czerwone
  • 4 łyzki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe z pieczarkami
Wątróbki umyć, przekroić na połówki. Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w paseczki, cebulę w kostkę, a umyte i osuszone pieczarki w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać ole, włożyć paprykę, pieczarki, cebulę i smażyćna ostrym ogniu Pokilku minutach dodać wątróbkę i smażyć mieszając jeszcze 5 minut. Następnie przyprawić do smaku sosem sojowym, solą, pieprzem.Podawać z młodymi ziemniaczkami, bagietką lub chlebem i zieloną sałatą.

Tagi:

sosy