Wątróbki drobiowe z ryżem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbki posiekać drobno lub przepuścić przez maszynkę o dużych oczkach, cebulkę pokroić i zeszklić na patelni, potem dodać wątrób

Wątróbki drobiowe z ryżem i cynamonem

Składniki:

Wątróbki drobiowe z ryżem i cynamonem

 

  • 30 dkg świeżych wątróbek drobiowych,
  • 2 łyżki oleju
  • 1 torebka ryżu,
  • 2-3 małe cebulki lub 1 średnia,
  • cynamon ok. 2 małych łyżeczek (lub wg uznania)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe z ryżem i cynamonem
Wątróbki posiekać drobno lub przepuścić przez maszynkę o dużych oczkach, cebulkę pokroić i zeszklić na patelni, potem dodać wątróbkę i na oleju smażyć wszystko aż wątróbka zacznie się „rozpadać” i zmieni kolor na jaśniejszy, następnie wymieszać z ugotowanym ryżem. Na koniec dodać cynamon, wymieszać – danie to można podawać z sałatkami jako potrawę główną lub dodatek np. do drobiowych szaszłyków z sosem.

Tagi:

ryż