Sposób przygotowania:
Wątróbkowe szaszłyki Eli
Wątróbkę umyć,usunąć tłuszcz,błonę i osuszyć ręcznikiem kuchennym.Jabłka i cebulę pokroić w kawałki podobne wielkością do watróbki.Patyki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Na patyki nadziewać wątróbkę,jabłko,cebulę i tak dalej.Na końcu nadziać piątą wątróbkę.Schłodzić w lodówce.
Składniki marynaty połączyć.
Szaszłyki układać na posmarowanych olejem tackach.Posmarować szaszłyki marynatą.Piec na grillu,obracając i smarując co jakiś czas pozostałą marynatą.Czas pieczenia zależy od gustu(jedni wolą wysmażoną wątróbkę,inni lekko krwistą).Po zdjęciu z grilla,szaszłyki posolić.Smacznego!
Składniki marynaty połączyć.
Szaszłyki układać na posmarowanych olejem tackach.Posmarować szaszłyki marynatą.Piec na grillu,obracając i smarując co jakiś czas pozostałą marynatą.Czas pieczenia zależy od gustu(jedni wolą wysmażoną wątróbkę,inni lekko krwistą).Po zdjęciu z grilla,szaszłyki posolić.Smacznego!
luna