Sposób przygotowania:
Wątróbkowy fusion z sosem Łowicz
Ryż ugotować wg czasu podanego na opakowaniu, z dodatkiem soli i łyżeczki kurkumy. Wątróbkę opłukać, osuszyć, usunąć niepotrzebne błonki. Obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na oleju razem z cebulą pokrojoną w piórka. Dodać pokrojone plastry ananasa i osączoną z zalewy kukurydzę. Podlać odrobiną soku z ananasa. Dusić chwilę do odparowania. Doprawić solą, pieprzem i chili. Dodać sos Łowicz, podgrzać razem. Smak powinien być słodko-pikantny. Podawać z żółtym ryżem. Posypać posiekanymi liśćmi selera.
Sarenka
Natala1210
evita0007
pacpaw
thegrooba
pacpaw- ja zrobiłam z sosem bolońskim, a Ty masz słodko kwaśny. Sprawdź i się przekonaj:) Moja wątróbka była smaczna, pewnie jeszcze lepiej smakowałaby z pieczonymi ziemniakami. Z resztą pierwszy raz robiłam wątróbkę z sosem, w takiej wersji.
pacpaw
Zrobione :o) Dobrze się uzupełnia z tym sosem słodkokwaśnym - do tej pory robiłem tylko z jabłkami. A całe życie wątróbka kojarzyła mi się z cebulką :o)
thegrooba
mialam to samo- cebulka i jabłka. dobrze zmieniać nawyki:)pozdrawiam