Sposób przygotowania:
Wedel przekładany
I Placek - wykonanie: margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę z proszkiem. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i zamieszać. Piec w temp. 180 st.C przez 20-30 min.
II Placek - składniki: jak w I cieście + 4 dag kakao.
III Placek - składniki: jak w I cieście + 4 dag mielonych orzechów.
Masa: cukier, mleko i kakao gotować, ciągle mieszając, 15 minut. Utrzeć margarynę i dodawać zimną masę. Galaretki rozpuścić oddzielnie i przestudzić.
Przełożenie placka:
I placek - masa-galaretka zielona-II placek (kakaowy) - masa - galaretka czerwona - III placek (orzechowy) - polewa.
II Placek - składniki: jak w I cieście + 4 dag kakao.
III Placek - składniki: jak w I cieście + 4 dag mielonych orzechów.
Masa: cukier, mleko i kakao gotować, ciągle mieszając, 15 minut. Utrzeć margarynę i dodawać zimną masę. Galaretki rozpuścić oddzielnie i przestudzić.
Przełożenie placka:
I placek - masa-galaretka zielona-II placek (kakaowy) - masa - galaretka czerwona - III placek (orzechowy) - polewa.