Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Wędlina marynowana w pomarańczach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

zamarynowałam mięso w pomarańczach z miodem. wyszła bardzo smaczna wędlina na kanapki. Można ją także podać na obiad na ciepło.

Wędlina marynowana w pomarańczach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wędlina marynowana w pomarańczach

 

 

Sposób przygotowania:

Wędlina marynowana w pomarańczach
Pomarańcze umyć, osuszyć, wycisnąć sok. Wlać do miseczki. Mięso umyć, osuszyć, włożyć do miski. Do soku pomarańczowego dodać miód, wsypać czubricę, cynamon, pieprz i imbir, wlać sos sojowy. Wymieszać dokładnie. Mięso zalać marynatą. Wstawić do lodówki na przynajmniej 16 godzin. W tym czasie kilka razy przewrócić mięso. Na drugi dzień przełożyć mięso wraz z marynatą do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Wystudzić i dopiero pokroić na kawałki. 
Wędlina marynowana w pomarańczach
Pomarańcze umyć, osuszyć, wycisnąć sok. Wlać do miseczki.
Wędlina marynowana w pomarańczach
Mięso umyć, dokłądnie osuszyć, włożyć do miski.
Wędlina marynowana w pomarańczach
Mięso zalać marynatą. Wstawić do lodówki na przynajmniej 16 godzin. W tym czasie kilka razy przewrócić mięso.
Wędlina marynowana w pomarańczach
Na drugi dzień przełożyć mięso wraz z marynatą do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Wystudzić i dopiero pokroić na kawałki

Tagi:

sosy