Sposób przygotowania:
Wędzony boczek domowy
W ciepłej przegotowanej wodzie rozpuszczamy sól, a następnie dodajemy przyprawy i zanurzamy boczek (jeśli nie jest cały pod wodą to dorabiamy naszej zalewy w tych samych proporcjach).
Mieso w marynacie powinno bozostać całą noc. Następnego dnia boczek zawijamy i dokładnie obiwązujemy grubym sznurkiem. Wędzimy 3 godziny w temp 60* na drzewie owocowym.
Po uwędzeniu, mięso należy jeszcze zaparzyć w gorącej wodzie, aby było dobrze miękkie.
Po całkowitym wystudzeniu możemy zdjąć sznurki,. Kroimy na kanapki
Mieso w marynacie powinno bozostać całą noc. Następnego dnia boczek zawijamy i dokładnie obiwązujemy grubym sznurkiem. Wędzimy 3 godziny w temp 60* na drzewie owocowym.
Po uwędzeniu, mięso należy jeszcze zaparzyć w gorącej wodzie, aby było dobrze miękkie.
Po całkowitym wystudzeniu możemy zdjąć sznurki,. Kroimy na kanapki