Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Węgorz duszony (Włochy)

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zdjąć z węgorza skórę i pokrajac na dzwonki długości 5 cm. Przesmażyć na

Węgorz duszony (Włochy)

Składniki:

Węgorz duszony (Włochy)

 

  • 1,5 kg węgorza
  • 4 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 10 pieczarek
  • 180 g białego wina
  • 180 g wody
  • listek laurowy
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Węgorz duszony (Włochy)
Zdjąć z węgorza skórę i pokrajac na dzwonki długości 5 cm. Przesmażyć na oleju pokrajaną cebulę, czosnek i marchewkę aby zmiękły. Dodac pokrajane w plasterki pieczarki i smażyć około 5 minut. Dodać węgorza, wino rozcieńczone wodą i listek laurowy. Płynu powinno być tyle, żeby przykrył rybę, nie więcej. Przykryć i dusić około 30 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Tagi:

węgorz