Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Węgorz na niebiesko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dobry przepis dla smakoszy węgorza

Węgorz na niebiesko

Składniki:

Węgorz na niebiesko

 

  • 1,5 kg węgorza
  • 15-20 dag cebuli
  • 5 g pieprzu
  • 2 listki laurowe
  • cytryna
  • pęczek naci pietruszki
  • ocet
  • sól

Sposób przygotowania:

Węgorz na niebiesko
sprawionego węgorza pokroić na kawałki natrzeć solą zalać gorącą wodą z octem w drugim naczyniu zagotować osoloną wodę z cebulą pieprzem i liściem laurowym włożyć do wywaru kawałki węgorza i jeszcze gotować 15 minut podawać z plasterkami cytryny oraz usmażoną w oleju nacią pietruszki

Tagi:

węgorz