aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Wiejski chrzan wg Ani

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny domowy chrzan, fajny dodatek do wielu potraw

Wiejski chrzan wg Ani

Składniki:

Wiejski chrzan wg Ani

 

  • 1 duży korzeń chrzanu
  • 5 ugotowanych żółtek z jajek
  • 10 dkg masła
  • Do smaku: sok z cytryny, sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Wiejski chrzan wg Ani
Korzeń chrzanu dokładnie obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Następnie utarty chrzan sparzyć wrzątkiem, odcedzić i osuszyć, aby woda spłynęła. Chrzan skropić obrobiną soku z cytryny. Ugotowane żółtka dokładnie rozgnieść i utrzeć z masłem. Dodawać stopniowo chrzan. Utrzeć. Gotowy chrzan doprawić do samku solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać.

Tagi:

jajko jajka