Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Wiejski kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczny kapuśniak, idealny na obiad.

Wiejski kapuśniak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejski kapuśniak

 

Sposób przygotowania:

Wiejski kapuśniak
Kapustę przepłukujemy i drobno kroimy. Wkładamy od garnka. Golonkę obieramy ze skóry, dodajemy do kapusty. Zalewamy wodą i zagotowujemy. Dodajemy liście, ziele, kminek i przyprawę. Gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmujemy mięso z kapusty, obieramy z kości i rozdrabniamy. Dodajmy mięso do kapusty. Cebulę drobno siekamy i szklimy na smalcu. Dodajemy do kapusty. Z mąki i smalcu robimy zasmażkę. Rozprowadzamy w gotującej się kapuście. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Przygotowany kapuśniak wykładamy na talerz. Na wierzch dajemy ugotowane ziemniaki.
Wiejski kapuśniak
Kapustę przełukujemy i drobno kroimy. Wkładamy od garnka. Golonkę obieramy ze skóry, dodajemy do kapusty. Zalewamy wodą i zagotowujemy. Dodajemy liście, ziele, kminek i przyprawę. Gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wiejski kapuśniak
Następnie wyjmujemy mięso z kapusty, obieramy z kości i rozdrobniamy. Dodajmy mięso do kapusty.
Wiejski kapuśniak
Cebulę drobno siekamy i szklimy na smalcu. Dodajemy do kapusty. Z mąki i smalcu robimy zasmażkę. Rozprowadzamy w gotującej się kapuście. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy.
Wiejski kapuśniak
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miekkości w lekko osolonej wodzie. Przygotowany kapuśniak wykładamy na talerz. Na wierzch dajemy ugotowane ziemniaki.

Tagi:

przyprawy