Sposób przygotowania:
Wiejski smalec z cebulką
słonine kroimy w kostke średniej grubości i topimy, gdy zrobią się tzw skwarki to wrzucamy pokrojone cebule w piorka oraz przecisnięty lub drobno posiekany czosnek. Na wolnym ogniu co jakis czas mieszamy powstaly smalec do czasu az cebula zmięknie. Doprawiamy do smaku majerankiem, jarzynka i pieprzem, możnma tez dodac odrobine bazyli. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok 3 godziny az się zsiądzie i smarujemy na kanapki. Rewelacyjny z ogórkiem kiszonym!
![Wiejski smalec z cebulką Wiejski smalec z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiejski-smalec-z-cebulka-54324.jpg)
![Wiejski smalec z cebulką Wiejski smalec z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiejski-smalec-z-cebulka-54325.jpg)