blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Wiejskie babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Wiejskie babeczki

Składniki:

Wiejskie babeczki

 

  • ciasto ptysiowe
  • 150 g zielonego groszku (mrożonego lub z puszki)
  • 1/2 pora cebula
  • łyżka startego żółtego sera
  • łyżka margaryny
  • 2-3 łyżki białej zasmażki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wiejskie babeczki
Przygotować i upiec ptysie według przepisu podstawowego. Cebule obrać, drobno pokroić. Por oczyścić, umyć, przekroić wzdłuż, pokroić na małe kawałki. Margarynę rozgrzać w rondelku, dodać por i cebulę, zeszklić. Dodać groszek i 1/2 szklanki ciepłej wody, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dusić pod przykryciem 20 min (groszek z puszki dodać 5 min przed końcem duszenia). Zasmażkę i ser dodać do potrawy, dobrze wymieszać. Ptysie napełnić jarzynowym farszem, przykryć wierzchami.
Babeczki ułożyć na blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 5 min w temp. 200°

Tagi:

sery ciasto ser