Sposób przygotowania:
Wiejskie babeczki
Przygotować i upiec ptysie według przepisu podstawowego. Cebule obrać, drobno pokroić. Por oczyścić, umyć, przekroić wzdłuż, pokroić na małe kawałki. Margarynę rozgrzać w rondelku, dodać por i cebulę, zeszklić. Dodać groszek i 1/2 szklanki ciepłej wody, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dusić pod przykryciem 20 min (groszek z puszki dodać 5 min przed końcem duszenia). Zasmażkę i ser dodać do potrawy, dobrze wymieszać. Ptysie napełnić jarzynowym farszem, przykryć wierzchami.
Babeczki ułożyć na blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 5 min w temp. 200°
Babeczki ułożyć na blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 5 min w temp. 200°