Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka cytrynowa 2
Do miski wbijamy jajka (w całości) i wsypujemy cukier - ubijamy mikserem do czasu aż jajka zrobią się puszyste i w miarę możliwości sztywne. Następnie do ubitych z cukrem jajek dodajemy obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach. Margarynę rozpuszczamy i wrzącą wlewamy wolnym strumieniem do ciasta i ciągle miksujemy. Cytrynę należy sparzyć i dokładnie wyszorować skórkę. Skórkę cytryny ścieramy na drobnych oczkach (ale nie ścieramy białej warstwy, tylko żółtą skórkę). Do przygotowanego ciasta dodajemy startą skórkę cytrynową oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny - mieszamy łyżką. Ciasto wlewamy do wysmarowanej formy i pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze 180*. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy.