Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka tulipan
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie dodać olej i 1,5 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, wymieszać na najniższych obrotach. Pod koniec wlać spirytus, zamieszać. Ciasto podzielić na 4 części Do jednej części dodać 3 żółtka, 3 łyżki mąki aromat waniliowy. Do drugiej mak, wiórki kokosowe i aromat migdałowy. Do trzeciej kakao i kawę mieloną. Do czwartej części dodać kisiel żurawinowy i barwnik spożywczy. Formę o średnicy 25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tarta. Ciasto wylać w następującej kolejności. 1 białe 2 makowe 3 kakaowe i 4 kisielowe. Formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec do suchego patyczka około 40 minut. Upieczoną babkę ostudzić, posypać cukrem pudrem.