Sposób przygotowania:
Wielkanocne babeczki
Puszkę mleka wkładamy do dużego garnka wypełnionego woda i gotoujemy na wolnym ogniu przez dwie godziny. Kruche babeczki do wypelnienia dostaniemy w kazdych lepszych delikatesach i w hipermarketach. oczywiscie mozna zrobic samemy z kruchego ciasta. na dno babeczek kładziemy trochę dżemu. Następnie kajmak. Po dwóch godzinach gotowania wyjmujemy goraca puszkę (najlepiej w rękawiczkach) Gorącą puszkę otwieramy i od razu wypelniamy babeczki kajmakiem. Puszka masy kajmakowej starcza na jedno opakowanie takich większych babeczek lub dwa opakowania malutkich. Przyozdabiamy oczywiście płatkami migdałowymi. Można dodać rodzynki i inne owoce suszone lub kandyzowane, a takze orzechy
Mikrula
msewka
Netka
Kilka razy otwieralam goraca puszke z masa kajmakowa,nic strasznego sie nigdy nie stalo.Trzeba tylko uwazac by za mocno nie naciskac wieczka,ktore otwieramy.
Lady Marmolada
Haniia88
Pyza
msewka
Tak właśnie myślałam i właśnie czytałam opinie na różnych forach,żeby się upewnić.I sporo osób miało remont kuchni po wybuchu puszki z gorącym mlekiem a o poparzeniach nie wspomnę.Cóż z takiego przepisu nie skorzystam .
Haniia88
Przepraszam za ten błąb. Oczywiscie wiem jak się pisze słowo "dżem" Takie przejezyczenie
Haniia88