Haniia88

Haniia88

Kucharz
[Przepisów: 21]

Wielkanocne babeczki

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

bardzo proste i szybkie babeczki. bardzo słodkie i bardzo szybko znikajace z talerza :)

Wielkanocne babeczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wielkanocne babeczki

 

  • spody do babeczek kupne (oczywiscie można zrobić samemu)
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • dzem (polecam z czarnej porzeczki albo inny lekko kwaskowy
  • płatki migdałów
  • rodzynki owoce kandyzowane itp

Sposób przygotowania:

Wielkanocne babeczki
Puszkę mleka wkładamy do dużego garnka wypełnionego woda i gotoujemy na wolnym ogniu przez dwie godziny. Kruche babeczki do wypelnienia dostaniemy w kazdych lepszych delikatesach i w hipermarketach. oczywiscie mozna zrobic samemy z kruchego ciasta. na dno babeczek kładziemy trochę dżemu. Następnie kajmak. Po dwóch godzinach gotowania wyjmujemy goraca puszkę (najlepiej w rękawiczkach) Gorącą puszkę otwieramy i od razu wypelniamy babeczki kajmakiem. Puszka masy kajmakowej starcza na jedno opakowanie takich większych babeczek lub dwa opakowania malutkich. Przyozdabiamy oczywiście płatkami migdałowymi. Można dodać rodzynki i inne owoce suszone lub kandyzowane, a takze orzechy
Wielkanocne babeczki
Etap 1

Tagi:

babeczki